Home > Informatie > Vrieskou - help mijn rolluiken zijn vastgevroren

Rolluiken bevroren

Let op bij vrieskou

Heeft u elektrische rolluiken? Let dan op bij vrieskou! Als het gevroren heeft en u merkt dat uw rolluiken niet meteen omhoog gaan zet ze dan meteen af. Het rolluik is dan waarschijnlijk nog bevroren. Probeer het dan vooral later op de dag nogmaals! Meestal gaat het rolluik dan weer netjes omhoog.

Wat gebeurt er nu precies met het rolluik als het niet meteen omhoog gaat?

De motor probeert het rolluik omhoog te trekken maar omdat hij vastgevroren zit kan de motor de lamellen niet omhoog trekken. Let op! Dit kan ernstige beschadiging toebrengen aan uw lamellen of motor.

Mijn rolluiken blijven vastzitten, wat nu?

Het kan natuurlijk zo zijn dat uw rolluik vast blijft zitten tijdens de vrieskou en dat uw rolluik later op de dag nog steeds vastzit. Meestal is het te wijden aan een blijvende lage temperatuur en is uw rolluik nog niet ontdooit.

Veel condens

Stel u heeft een rolluik gemonteerd aan het kozijn van uw badkamer. Vaak komt in een badkamer veel condens vrij, wat vervolgens op uw rolluik vast kan vriezen. Mocht er in uw badkamer veel condens vrij gekomen zijn dan kan het rolluik dus ook behoorlijk vast komen te zitten.

Na meermaals proberen blijft het rolluik vastzitten

Mocht u meermaals geprobeerd hebben om uw rolluik in te laten trekken en blijft uw rolluik vastzitten, probeer het de volgende dag dan nog eens. Blijft uw rolluik omlaag neem dan even contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Mijn lamellen zijn kapot getrokken, wat nu?

Komt u rolluik niet meer omhoog, zijn uw lamellen kapot getrokken. Zit er een blijvende kier in uw lamellen? Werkt u rolluikmotor niet meer naar behoren? Bekijk dan onze sectie lamellen reparatie voor tips en hoe te handelen bij schade!

Als u zelf niet uw lamellen wilt reparen dan is het ook mogelijk om gebruik te maken van onze reperatie service. Echter is het vaak qua voorrijkosten en uurtarief gezien verstandiger om een nieuw rolluik aan te schaffen. U kunt hier meer lezen over onze montage tarieven.

Op de hoogte blijven?

Wilt u gratis op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes, winacties, scherpe aanbiedingen en waardevolle informatie over zonwering? Schrijf u dan nu geheel gratis en vrijblijvend in voor onze nieuwsbrief.

Op zoek naar rolluiken, terrasoverkappingen, screens, veranda's, rolpoorten of een ander type zonwering? Dan bent u bij JVS Zonwering aan het goede adres!
Contact
JVS Zonwering BV
De Heinen 22
5371 MJ Ravenstein (Nederland)
(mogelijk in navigatie: Huisseling)
 
Telefoon:
+31 (0) 486 850 119
(voorkeur via e-mail)
Website:
www.rolluiken-discount.be
E-Mail:
Copyright © 2024 JVS Zonwering - Alle rechten voorbehouden