Home > Informatie > Een lamel of meerdere rolluik lamellen zijn kapot

Een lamel of meerdere rolluik lamellen zijn kapotRolluik kapot, wat nu?

Er kunnen verschillende oorzaken maar ook gevolgen zijn waarom uw rolluik kapot is gegaan. Maar belangrijker, wat kunnen we er aan doen? Is het de moeite waard om hem te repareren of bent u beter af om een nieuw rolluik aan te schaffen?

Een lamel of meerder lamellen zijn kapot

Gelukkig kunt u uw lamellen vervangen, hier moet u wel rekening houden met de volgende punten:

1. Weet waar u mee bezig bent (u kunt het zelf vervangen)

U bent zelf handig aangelegd en u kunt gemakkelijk uw lamel(len) vervangen. In de meeste gevallen dan doen! Zou u bijvoorbeeld een monteur moeten laten komen dan kunt u uzelf afvragen of dit gezien de prijs wel de moeite waard is.


2. Bestel de juiste lamel(len) voor uw merk rolluik

Er zit verschil tussen lamellen van verschillende merken dus het is van belang om de juiste lamellen voor uw rolluik te bestellen. Bekijk uw factuur of raadpleeg uw leverancier.


3. Er kan kleurverschil optreden (ligt aan de oudheid van uw rolluik)

Heeft u uw rolluik alweer een tijd dan kan het voorkomen dat er kleurverschil optreedt ook al heeft u het juiste merk en kleur aangeschaft. Hou daar rekening mee.


4. Bestel de juiste kleur

Bekijk goed of u de juiste kleur besteld, het valt al snel op tussen de bestaande lamellen wanneer u net de verkeerde ral-kleur heeft gekozen.

 

Wanneer is het niet verstandig om uw lamel te vervangen

Er zijn natuurlijk ook een aantal scenario's te bedenken wanneer het misschien verstandiger is om uw rolluik niet te vervangen:

1. Uw elektrische rolluik is al behoorlijk oud (ouderdom)

Het rolluik is elektrisch en al behoorlijk oud. Als uw rolluik al een behoorlijke leeftijd heeft en daarnaast ook nog eens elektrisch is moet u uzelf afvragen of het nog wel verstandig is om uw rolluik lamellen te vervangen. Er is een grote kans dat uw motor binnenkort ook aan vervanging toe is en dan is het prijstechnisch misschien een beter idee om een geheel nieuw rolluik aan te schaffen.


2. U moet een monteur laten komen om de lamellen te vervangen

Qua voorrijkosten en uurtarief gezien is het waarschijnlijk verstandiger om een nieuw rolluik aan te schaffen.

 

Nieuw rolluik of onderdelen nodig?

Via de twee onderstaande buttons kunt u onderdelen of een compleet nieuw rolluik bestellen. Mocht u vragen hebben dan helpen wij u graag verder!


Onderdelenshop Complete rolluiken

 
Op zoek naar rolluiken, terrasoverkappingen, screens, veranda's, rolpoorten of een ander type zonwering? Dan bent u bij JVS Zonwering aan het goede adres!
Contact
JVS Zonwering BV
De Heinen 22
5371 MJ Ravenstein (Nederland)
(mogelijk in navigatie: Huisseling)
 
Telefoon:
+31 (0) 486 850 119
(voorkeur via e-mail)
Website:
www.rolluiken-discount.be
E-Mail:
Copyright © 2024 JVS Zonwering - Alle rechten voorbehouden