Home > Informatie > Garantie

Garantie

Kwaliteit staat bij ons voorop daarom bieden wij op onze rolluiken maar liefst 5 jaar garantie, uitgezonderd hierop is de RD-serie hierop zit 2 jaar garantie.
De garantie omvat: 5 jaar garantie op materiaal en/of constructiefouten.

Tevens bieden wij 5 jaar garantie op onze motoren.

Op onze bedieningscompenenten zoals schakelaars en handzenders bieden wij 6 maanden garantie.

Uitgezonderd op de garantie zijn:

 • Meetfouten;
 • Foute kleurkeuze door de klant;
 • Bandopwinders, koordopwinders, inlooptrechters, bladveren, band en koord hierop zit geen garantie;
 • Lakbeschadigingen aan de zijkant van de lamel als gevolg van inloop in de geleiders en aftekening van de ophangveren op de bovenste 8 lamellen;
 • Het af- en/of bijstellen van het product (met elektrische bediening). Hiervoor kunt u vrijblijvend een offerte bij ons opvragen;
 • Afdrukken van de antioptilveren bij motoren voorzien van obstakeldetectie (Ilmo, Oximo);

De garantie vervalt voor gebreken die het gevolg zijn van:

 • Normale slijtage
 • Onoordeelkundig gebruik
 • Niet of onjuist uitgevoerd onderhoud
 • Wijzigingen uitgevoerd door opdrachtgever of derden
 • Bij zelf montage vervalt de garantie op montage en aansluit fouten
 • Indien de klacht of storing te wijten is aan invloed van buitenaf en welke niet terug te leiden is naar kwaliteit van het product. Hieronder verstaan wij, schade ontstaan door b.v. storm, zuigwind, hagel, braak, inbraak, vandalisme etc.
 • Vastvriezen van rolluiken en de daarbij behorende schade.
 • Door een obstakel of uitrollen van het lamelpakket in de omkasting. Uitgezonderd hierop zijn de Somfy Ilmo en Oximo motoren met een motorkracht hoger of gelijk aan 10Nm.

Wij leveren bij onze producten uitsluitend wandschakelaars met een automatisch 0-punt, kiest u ervoor om een schakelaar uit te voeren met een vast 0-punt dan zal de garantie op een motor vervallen indien deze hierdoor defect is geraakt.

De wandschakelaars zijn geschikt voor 1 buismotor, indien u meerdere motors op 1 schakelaar aansluit zonder relaiskast dan zullen de motors defect raken, hierop zit geen garantie!

Garantie bij zelfmontage.

Heeft u de rolluiken zelf gemonteerd heeft u bij ons gewoon garantie.

Wij kunnen u nieuwe onderdelen toezenden zodat u deze zelf kunt vervangen, het defecte onderdeel hebben we dan retour nodig voor het afhandelen van de garantie.

Is het voor u niet mogelijk om het defect zelf te vervangen kunnen wij het product ophalen en het defect laten repareren bij onze fabrikant. Na reparatie bezorgen wij het product bij u retour. Heeft u de producten bij ons afgehaald dan brengen wij kosten voor het ophalen en retour bezorgen in rekening. Wanneer wij de producten bij u bezorgd hebben dan komen wij deze kosteloos ophalen en retour bezorgen.

Het is ook mogelijk dat een van onze montagebedrijven het defect bij u op locatie komt repareren echter zullen deze hier wel kosten voor in rekening brengen.

Garantie bij montage.

Zijn de rolluiken door een van onze montagebedrijven gemonteerd dan wordt de garantie mits mogelijk op locatie gerepareerd.

De eerste 2 jaar zit binnen de garantie ook de arbeidsloon en voorrijkosten, na 2 jaar worden de arbeidskosten en voorrijkosten in rekening gebracht.

Eventuele kosten voor steiger, hoog-schaarwerker of andere speciale klimwerktuig worden altijd in rekening gebracht ook tijdens de garantieperiode.

Garantie bij foutieve afmetingen.

Heeft u zelf uw rolluik opgemeten maar past deze helaas niet op zijn plek? Dan kunt u tegen gereduceerd tarief een nieuw product bestellen met de juiste maat.

Heeft u zelf het product gemonteerd?

 1. Stel een nieuw product samen met de juiste afmetingen.
 2. Selecteer hierbij exacte dezelfde eigenschappen en dezelfde services.
 3. Vermeldt bij de opmerkingen van uw bestelling:
  1. Het bestelnummer van het product met de verkeerde maat.
  2. De afmetingen van het product met de verkeerde maat.
 4. Plaats uw bestelling.
 5. Meldt uw foutieve product bij ons aan via e-mail.
 6. Na instructies van onze medewerker stuurt of brengt u het product aan ons retour, volgens onderstaande voorwaarden. Opmerking: Indien u gekozen heeft voor bezorgen zullen wij de producten omruilen.
 7. Bij ontvangst en na positieve controle zullen wij 25% van de prijs van het verkeerde product, in mindering brengen op de factuur van het nieuwe bestelde product.

Heeft u gekozen voor montage door één van onze monteurs?

 1. Het product met de verkeerde afmetingen wordt op het moment van monteren mee teruggenomen of hiervoor wordt met u een afspraak gemaakt.
 2. De monteur zal het product omruilen door een nieuw product met de juiste afmetingen.
 3. Bij ontvangst van het product met de foutieve afmetingen en na positieve controle zullen wij 25% van de prijs van het verkeerde product, in mindering brengen op de factuur van het nieuwe bestelde product.

Voorwaarden voor reductie van de kosten

 • Het rolluik dient geretourneerd te worden inclusief alle toebehoren;
 • Meldt uw foutieve product bij ons aan via e-mail en stuur of breng deze pas retour na instructies van onze medewerker.
 • Het product is onbeschadigd, ongebruikt en in nieuwstaat;
 • De bestelling van het nieuwe product bevat dezelfde configuratie en services als de originele bestelling.
 • Bij retourneren van het product is een duidelijke referentie aangegeven in de vorm van het oude bestelnummer inclusief de foutieve afmetingen;
 • Bij omruilen door onze bezorgservice dient het product gedemonteerd te zijn en is tevens voorzien van verpakkingsmateriaal ter bescherming tijdens transport.
 • De 25% korting geldt op het factuur van het nieuwe bestelde product en wordt berekent o.b.v. de prijs van het verkeerde product.

LET OP! De reductie van 25% is alleen geldig na het aanmelden via de email aan onze klantenservice tevens dient u bij uw nieuwe bestelling te vermelden dat u gebruik wenst te maken van de reductie in combinatie met het oude bestelnummer. 

Indien de reductie niet is aangemeld en/of het is niet vermeld bij de nieuwe bestelling dan heeft u geen recht op de reductie van de kosten!!!

Aandachtspunten.

 • Bij storm/harde wind het rolluik geheel sluiten of optrekken om zuigwind te voorkomen
 • Bij handmatigbediende rolluiken de band zo recht mogelijk op te trekken, dit voorkomt slijtage van de band.

Onderhoud / Schoonmaken.

 • Frame en pantser regelmatig schoonmaken d.m.v.water en een licht sopje, (geen agressieve of schuur middelen)
 • Voor een extra beschermlaag is het aan te bevelen het frame 1x per jaar in de wax te zetten. Hier vindt u de verschillende schoonmaakmiddelen.
 • LET OP!! Bij het schoonmaken van elektrisch bediende rolluiken altijd de stroom uitschakelen en buiten het bereik van motor en elektrisch aansluitingen blijven.
 • Voor de winter: De rubbers van de onderlat en geleiders licht insmeren met zuur vrije vaseline, dit voorkomt vastvriezen. Mocht dit onverhoopt toch gebeuren, dan voorzichtig het rolluik los maken voordat u het rolluik bediend
 • Voor het onderhoud van de rubbers in de geleiders van uw rolluik adviseren wij de geleiders jaarlijks goed te reinigen en de rubbers jaarlijks in te spuiten met siliconenspray of teflonspray. Let op: gebruik nooit oliehoudende smeermiddelen zoals bijvoorbeeld WD40.

 

Contact opnemen

Neem bij twijfel en/of vragen gerust contact met ons op.

Op zoek naar rolluiken, terrasoverkappingen, screens, veranda's, rolpoorten of een ander type zonwering? Dan bent u bij JVS Zonwering aan het goede adres!
Contact
JVS Zonwering BV
De Heinen 22
5371 MJ Ravenstein (Nederland)
(mogelijk in navigatie: Huisseling)
 
Telefoon:
+31 (0) 486 850 119
(voorkeur via e-mail)
Website:
www.rolluiken-discount.be
E-Mail:
Copyright © 2024 JVS Zonwering - Alle rechten voorbehouden